HiPP AR - mleko na nadmierne ulewanie 300g
Opis
HiPP AR - mleko na nadmierne ulewanie 300 g
Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje ekologicznemu mleku HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że mleko pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
Ważne! HiPP AR jest przeznaczone do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, pod nadzorem lekarskim, od urodzenia jako wyłączny pokarm, jak i po 6. miesiącu życia jako część zróżnicowanej diety.
Składniki:
odtłuszczone mleko, serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku, oleje roślinne (palmowy***, rzepakowy, słonecznikowy), laktoza, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, olej rybi, chlorek potasu, cholina, olej z M. alpina, węglan wapnia, chlorek wapnia, cytrynian sodu, L-fenyloalanina, selenian (VI) sodu, L-tyrozyna, siarczan cynku, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, L-leucyna, L-tryptofan, L-histydyna, siarczan żelaza (II), stabilizator: kwas mlekowy, jodan potasu, witamina C, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum*), witamina E, niacyna, kwas pantotenowy, siarczan miedzi (II), witamina B1, witamina A, węglan magnezu, inozytol, witamina B6, Metafolin** (L-metylofolian wapnia), witamina K, witamina D, biotyna, witamina B12, *Limosilactobacillus fermentum СECT5716, **Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA Darmstadt Niemcy, ***olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze (%) | W 100 ml produktu gotowego do spożycia** |
---|---|
wartość energetyczna | 275 kJ/ 66 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy nasycone | 1,5 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,5 g |
w tym kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,2 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 400 mg |
kwas arachidonowy (ARA) | 13,2 mg |
węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 6,9 g |
w tym laktoza | 6,9 g |
inozytol | 4,2 mg |
błonnik | 0,4 g |
białko | 1,25 g |
w tym L-karnityna | 1,8 mg |
sól | 0,05 g |
sód | 20 mg |
potas | 76 mg |
chlorek | 51 mg |
wapń | 51 mg |
fosfor | 30 mg |
magnez | 4,5 mg |
żelazo | 0,70 mg |
cynk | 0,60 mg |
miedź | 0,053 mg |
mangan | 0,0050 mg |
fluorek | <0,0050 mg |
selen | 3,8 µg |
chrom | <0,60 µg |
molibden | 0,80 µg |
jod | 15 µg |
witamina A | 54 µg |
witamina D | 1,5 µg |
witamina E | 0,70 mg TE |
witamina K | 5,1 µg |
witamina C | 8,9 mg |
tiamina (wit. B1) | 0,050 mg |
ryboflawina (wit. B2) | 0,14 mg |
niacyna | 0,34 mg |
witamina B6 | 0,029 mg |
foliany | 16,6 µg |
witamina B12 | 0,10 µg |
biotyna | 1,5 µg |
kwas pantotenowy | 0,34 mg |
Pozostałe składniki odżywcze: | |
cholina | 25 mg |
** 100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody. | |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych. |