HiPP 2 Mleko nastepne z mleka koziego Bio, po 6. miesiącu
Opis
HiPP 2 Mleko następne z mleka koziego Bio, po 6. miesiącu
- HiPP 2 Mleko następne z mleka koziego BIO jest dopasowane do szczególnych potrzeb żywieniowych niemowląt po 6.miesiącu życia, które z różnych powodów nie mogą być karmione piersią. Jest odpowiednie po zakończeniu karmienia piersią lub innym mlekiem początkowym. Możesz przejść z innego mleka następnego na HiPP 2 mleko następne z mleka koziego BIO;
- z naturalnym dla mleka koziego wysokim udziałem beta-kazeiny A2;
- galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie wystepuje w mleku matki;
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju narządu wzroku u niemowląt. Korzystne działanie wystepuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie;
- cenne składniki odżywcze i budulcowe, których potrzebuje Twoje dziecko dla prawidłowego rozwoju, na etapie rozszerzania diety;
- z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - w ramach wspierania globalnych projektów ochrony klimatu;
- produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa.
Składniki:
odtłuszczone mleko* kozie,laktoza*,oleje roślinne* (olej palmowy**, olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*),odtłuszczone mleko* kozie w proszku,galaktooligosacharydy* z laktozy*,węglan wapnia,olej rybi¹,cytrynian potasu,witamina C,cytrynian sodu,siarczan żelaza (II),L-tyrozyna,L-tryptofan,L-cystyna,węglan magnezu,siarczan cynku,siarczan miedzi (II),niacyna,witamina E,kwas pantotenowy,witamina A,witamina B₁,witamina B₆,siarczan manganu,kwas foliowy,selenian sodu (IV),witamina K,jodek potasu,witamina D,biotyna,witamina B₁₂,* z rolnictwa ekologicznego,¹ zawiera DHA (zgodnie z przepisami prawa regulującymi skład mleka dla niemowląt),** olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza W 100 ml produktu gotowego do spożycia**: |
---|---|
wartość energetyczna | 286 kJ/ 68 kcal |
tłuszcz | 3,7 g |
w tym kwasy nasycone | 1,6 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,5 g |
w tym kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,6 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 420 mg |
węglowodany | 7,1 g |
w tym cukry | 7,1 g |
w tym laktoza¹ | 7,0 g |
błonnik | 0,5 g |
w tym galaktooligosacharydy | 0,5 g |
białko | 1,4 g |
sód | 20 mg |
potas | 84 mg |
chlorek | 63 mg (16 %***) |
wapń | 77 mg (13 %***) |
fosfor | 43 mg |
magnez | 6,3 mg |
żelazo | 1,0 mg (13 %***) |
cynk | 0,50 mg (10 %) |
miedź | 0,054 mg (11 %***) |
mangan | 0,0070 mg |
fluorek | <0,010 mg |
selen | 3,1 µg (16 %***) |
jod | 14 µg (18 %***) |
witamina A | 56 µg (14 %***) |
witamina D | 1,6 µg (23 %***) |
witamina E | 0,80 mg (16 %***) |
witamina K | 3,9 µg (33 %***) |
witamina C | 10 mg (22 %***) |
tiamina (wit. B₁) | 0,051 mg |
ryboflawina (wit. B₂) | 0,14 mg (20 %***) |
niacyna | 0,53 mg |
witamina B₆ | 0,042 mg |
kwas foliowy | 10,0 µg |
witamina B₁₂ | 0,10 µg (13 %***) |
biotyna | 1,6 µg (16 %***) |
kwas pantotenowy | 0,35 mg (12 %***) |
** 100 ml mleka gotowego do spożycia = 13,50 g HiPP 2 Mleka następnego z mleka koziego Bio + 90 ml wody. | |
*** % RWS | |
¹ naturalny cukier mleczny | |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych. |