HiPP 1 Mleko początkowe z mleka koziego od urodzenia BIO 400g
Opis
Hipp 1 Mleko początkowe z mleka koziego od urodzenia BIO, od urodzenia
- HiPP 1 Mleko początkowe z mleka koziego BIO jest odpowiednie dla niemowląt od urodzenia: jako wyłączny pokarm, w przypadku gdy nie są karmione piersią lub jako uzupełnienie karmienia piersią. Może być stosowane po zakończeniu karmienia piersią i w zamian za każde inne mleko początkowe;
- z naturalnym dla mleka koziego wysokim udziałem beta-kazeiny A2;
- zawiera DHA (zgodnie z wymogiem prawnym dotyczącym wszystkich preparatów do początkowego żywienia niemowląt). DHA: należy do kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3;
- zawiera wszystkie ważne składniki odżywcze;
- może być podawane w takiej ilości i tak często jak domaga się tego dziecko, podobnie jak w przypadku karmienia piersią;
- z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - w ramach wspierania globalnych projektów ochrony klimatu;
- produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa.
Składniki:
odtłuszczone mleko* kozie,laktoza*,oleje roślinne* (olej palmowy**, olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*),odtłuszczone mleko* kozie w proszku,galaktooligosacharydy* z laktozy*,olej rybi¹,cholina,węglan wapnia,olej Mortierella alpina,L-tyrozyna,cytrynian sodu,witamina C,L-tryptofan,L-cystyna,siarczan cynku,siarczan żelaza (II),siarczan miedzi (II),niacyna,kwas pantotenowy,witamina E,witamina A,witamina B₁,witamina B₆,kwas foliowy,witamina K,jodek potasu,selenian sodu (IV),witamina D,biotyna,witamina B₁₂,* z rolnictwa ekologicznego,¹ zawiera DHA (zgodnie z przepisami prawa regulującymi skład mleka dla niemowląt),** olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza W 100 ml produktu gotowego do spożycia**: |
---|---|
wartość energetyczna | 276 kJ/ 66 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy nasycone | 1,5 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,5 g |
w tym kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,2 mg |
kwas arachidonowy (ARA) | 13,2 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 400 mg |
węglowodany | 7,0 g |
w tym cukry | 7,0 g |
w tym laktoza¹ | 6,9 g |
inozytol | 4,2 mg |
błonnik | 0,3 g |
w tym galaktooligosacharydy | 0,3 g |
białko | 1,3 g |
w tym L-karnityna | 1,3 mg |
sód | 20 mg |
potas | 70 mg |
chlorek | 58 mg |
wapń | 67 mg |
fosfor | 38 mg |
magnez | 5,2 mg |
żelazo | 0,50 mg |
cynk | 0,50 mg |
miedź | 0,053 mg |
mangan | 0,0050 mg |
fluorek | <0,010 mg |
selen | 3,0 µg |
jod | 13 µg |
witamina A | 54 µg |
witamina D | 1,5 µg |
witamina E | 0,66 mg |
witamina K | 5,1 µg |
witamina C | 8,9 mg |
tiamina (wit. B₁) | 0,050 mg |
ryboflawina (wit. B₂) | 0,14 mg |
niacyna | 0,34 mg |
witamina B₆ | 0,029 mg |
kwas foliowy | 10,0 µg |
witamina B₁₂ | 0,10 µg |
biotyna | 1,5 µg |
kwas pantotenowy | 0,34 mg |
cholina | 25 mg |
** 100 ml mleka gotowego do spożycia = 12,90 g HiPP Mleka początkowego z mleka koziego BIO + 90 ml wody. | |
¹ naturalny cukier mleczny | |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych. |